bewuste groei in mens en organisatie
"Wie met aandacht bewust wordt groeit in eigenheid"

De 8 weekse Mindfulness Basistraining

We oefenen het vermogen om bewust aanwezig te zijn in het moment en zonder oordeel te merken wat we ervaren. Zo kunnen we loskomen van onze gedachtenpatronen en gewoonten. Dat geeft helderheid, relativering en een nieuwe kijk op zaken. We leren de uitdagingen die op ons afkomen beter te accepteren en omarmen. Het programma biedt onmisbare handvatten om zelf innerlijke rust en ontspanning te creëren. Deze training steunt op het werk van Jon Kabatt-Zinn, de Mindfulness Based Cognitive Therapy en combineert westerse psychologie met oosterse meditatievormen.

Mindful leren zijn is als het veranderen van een gewoonte. Dat vraagt oefening. De training is dan ook praktisch en ervaringsgericht. We leren al doende mindful te zijn met aandachtsoefeningen, beweging en verschillende meditatievormen. Ook wisselen we ervaringen met elkaar uit. Tussen de bijeenkomsten door oefen je thuis om je eigen ritme te vinden. Hiervoor krijg je een werkboek en cd’s met oefeningen mee.

De training bestaat uit 8 groepsbijeenkomsten van ruim 2 uur. Voor informatie kun je me mailen of bellen 06-55895970. Voorafgaand aan de training is er een individueel intakegesprek om vragen of opmerkingen door te nemen met Marjorie. Kijk voor data, locatie en prijzen op de agenda.