bewuste groei in mens en organisatie
"Wie zich verbindt met zijn levens-stroom, stroomt moeiteloos"

Natuurcoaching

Bij natuurcoaching gaan we wandelend op pad met je vragen. Zet je zintuigen open; proef de wind, ruik de geuren van het seizoen, en voel waar jouw voeten je willen brengen in het bos. “Welke ideeën wil je laten ontkiemen, wat ervaar jij als tegenwind, welke successen kan je in de nazomer oogsten”; de natuur helpt je om je situatie vanuit een andere invalshoek te bekijken. Bovendien merk ik dat het gemakkelijker is om buiten, in het bos of op de hei, de stem van je gevoel en intuïtie aan het woord te laten. Zo kan je in een korte tijd heel dicht bij jezelf komen en herkennen waar het echt om gaat.

Loop je rond met een specifieke vraag of een dilemma waar je over wilt klankborden? Dan kunnen een paar wandelingen genoeg zijn om tot een keuze of oplossing te komen. Iedere wandeling neemt zo’n 1,5 tot 2 uur in beslag. We wandelen in principe in het Driebergse bos, achter de praktijk van Spirit in Work.

De metaforen uit de natuur en van de seizoenen, zijn een enorme hulpbron voor verandering en persoonlijke groei. Door de eeuwen heen is de natuur als leraar en inspiratiebron gezien. Ook nu wordt de natuur steeds meer als een bron van rust, ontspanning en vitaliteit gezien. Het ritme van dag en nacht, eb en vloed, van de seizoenen en de cyclus van het jaar is een prachtige spiegel voor datgene wat je persoonlijk kunt meemaken.

De natuur vormt voor mij de verbindende schakel in het samenspel tussen denken en het onbewuste, tussen hart en ziel. Vanaf begin jaren ’90 bewandel ik een pad van bewustzijnsgroei via meditatie, lichaamswerk en verschillende esoterische stromingen als de Keltische natuurtraditie en de Diamantbenadering. In het werken met de ‘Natuur als Coach’ ben ik getraind door o.a. Cairisthea Worthington, Philip Carr-Gomm, Caitlín Matthews en Hameed Ali (A.H. Almaas) en Nanette Kant.

Vanuit deze passie geef ik workshops in het kader van persoonlijke ontwikkeling en bewustzijnsgroei. Eerdere workshops waren ‘Het ritme van creatie’ (NVO2) en ‘De natuur als Coach’ (De Baak) met Henk Eggink, trainer-coach bij de Baak. Maar ook ‘De natuur als spiegel’ (SIOO) met Patries van Elsen (www.patriesvanelsen.nl).

Onderzoek geeft aan dat de natuur uitnodigt om in het Nu te zijn. Contact met de natuur doet iets met onze hersenen omdat het voortdurende innerlijke gebabbel stiller kan worden en ons denken tot rust kan komen. Zo kan natuurbeleving ontstressen en balans brengen. Hierdoor nemen onze aandacht en focus toe, evenals zelfvertrouwen en plezier in het leven.

lees meer op www.urbannaturemovement.org